Kakkossija Rata SM:ssä Kymi Ringillä - Jälleen tositoimissa Formula 3:lla

06.09.2021

Pääsin pitkästä aikaa taas ajohommiin tosimielessä Rata SM:n Kymi Ringin kilpailussa. Autonani oli Formula 3-luokan Dallara F309.

Se oli ensikosketukseni Formula 3-autoon.

Olen ollut tämän kauden ajan Formula Regional-luokassa KIC Motorsport-tiimin kisainsinöörinä, joten itsekin oli mukavaa päästä ajamaan.

Valmistautumisaikaa kisaan oli perjantai ja 7 vajaan 15 minuutin vetoa.

Alku meni autoon totuttelussa, mutta hiljalleen tuntuma uuteen autoon ja luokkaan alkoi löytyä perjantain loppuvedoissa. Ikävä kyllä viimeinen veto jäi lyhyeksi, kun alkoi sataa. Varoittamatta liukas rata aiheutti pyörähtämisen, joka ei aiheuttanut kalustovaurioita, mutta veto jäi siihen.

Lauantain kisatoimiin lähdin taistelumielellä. Kärjessä menneeseen, kokeneeseen Juha Mäki-Jouppiin oli matkaa yli 2 sekuntia, mutta lähdin ajamaan eroa kiinni.

Aika-ajossa sainkin eron kaventumaan hieman reiluun sekuntiin.

Kisassa tuli hitusen takapakkia. Auton etupää piti uudella rengassarjalla yllättävän huonosti ja puskeminen sai vasemman eturenkaan kuumenemaan rakkuloille. Tuloksena oli toki Formula Open-luokan kakkossija, mutta matkaa kärkeen jäi liikaa.

Sunnuntaina haluttiin parannusta.

Lämmittelyssä auto tuntui hyvältä, mutta moottorin lämmöt jäivät aivan liian alhaisiksi, joten ajoin varikolle hakemaan lisää teippiä ilmanottoon. Sen jälkeen vauhti oli aika hyvää, mutta kierroksia ei lämmittelyssä tullut tarpeeksi. Ero kärkeen oli edellispäivän aika-ajoa suurempi.

Kakkosfinaalissa yritin parantaa edellispäivästä ja onnistuin. Juha meni heti alusta kärjessä kovaa, mutta hivutin aikaani kakkossijalla kierros kierrokselta paremmaksi ja onnistuin lopulta jopa olemaan kärkikuskia nopeampi.

Paransin marssivauhtiani edellispäivästä selvästi, mutta voittotaisteluun ei toki ollut tänäänkään asiaa, vaan oli tyytyminen kakkossijaan.

Joka tapauksessa F3-luokka on nyt osaltani avattu mielestäni ihan hyvällä vauhtitasolla ajamaani kierrosmäärään nähden.

Kisa oli osa valmistautumistani LPM3-luokan testiin, jonka ajoin kisaviikonloppua seuraavana maanantaina. Kerron siitä lisää toisaalla.

Mukavaa kesän loppua ja alkavaa syksyä toivottaen.

-Markus

07.09.2021Erinomainen vauhti LMP 3-testissä KymiRingillä
06.09.2021Kakkossija Rata SM:ssä Kymi Ringillä - Jälleen tositoimissa Formula 3:lla
20.07.2020Voitto molempina päivinä Botniaracen F4-luokassa
23.06.2020Vihdoinkin takaisin tositoimiin KymiRingillä!
09.02.2020SWS-sarjan voitto Markukselle, voitto 12 tunnin kestävyyskisassa
23.09.2019Markus sinetöi F4 Formula Academy Finlandin mestaruutensa Alastarossa tuplavoitolla