Voitto molempina päivinä Botniaracen F4-luokassa

20.07.2020

Markus ajoi kauden ensimmäisen kilpailunsa Botniaracessa Jurvan BotniaringMarkus_palkinto_Botniarace_2020.jpgillä 18-19.7. kansallisessa Formula Open-kilpailussa, jossa mukana on sekä F3-, F4-, Formula Renault- että Formula Ford-luokan autoja. Kukin luokka ajaa Open-kilpailun lisäksi oman kisansa luokan mukaan.

Kauden alku venähti koronarajoitusten takia todella pitkälle ja ajopäiviä ennen kilpailun testejä ja harjoituksia oli takana ainoastaan yksi. Toki uudella KymiRingillä vajaa kuukausi aiemmin ajettu testipäivä näytti, että vauhtia ei tarvitse paljon houkutella, sitä löytyy kyllä.

Torstain testipäivä ja perjantain harjoitukset menivät hyvin ja oman luokan kärjessä mentiin.

Aika ajo oli jo kohtalaisen tiukka. Markus ei saanut rengasta toimimaan haluamallaan tavalla, joten paalu tuli 0,3 sekunnin erolla kakkosruudun napanneeseen Axel Saarnialaan. Markus ei ollut tekemiseensä täysin tyytyväinen, joten pientä parannettavaa jäi finaaliin.

Lauantain finaalissa lähtö onnistui hyvin ja Markus karkasi nopeasti muilta F4-kuskeilta selvään voittoon ilman ongelmia. Ajaminen oli varmaa ja virheetöntä, joten kauden ensimmäinen voitto tuli siis otettua.

Sunnuntaina yritettiin jatkaa siitä, mihin lauantaina jäätiin. Aamun warmupissa vauhti oli hyvää, mutta autoon iski käyntihäiriö aivan viime minuuteilla. Moottori ei ottanut lainkaan kierroksia, ainoastaan tyhjäkäynti oli normaali.

Vikaa selviteltiin tovi, kunnes päädyttiin siihen loppupäätelmään, että moottorinohjaus ei toimi oikein. Kun autoon vaihdettiin toinen ECU-yksikkö, häiriö katosi.

Finaalin lähtöpaikka jaettiin lauantain parhaan kierrosajan perusteella, joten Markus sai paikan F4-ryhmän kärjestä. Lähtö onnistui jälleen melko hyvin, joten Markus otti taas nopeasti eroa seuraaviin ja alkoi naputella hyviä kierrosaikoja. Toisenkin finaalin voitto tuli selvällä erolla seuraavaan F4-kuljettajaan, joten viikonlopun toinen voitto oli otettu.Markus_varikkolahto_Botniarace_2020.jpg

Botniaringin vauhti näytti, että siitä jatketaan, mihin viime vuonna jäätiin.

Formula Open-luokassakin Markuksen vauhti riitti F3-autoja selvästi heikkotehoisemmalla F4:llä palkintopallille ja kolmossijalle molempina päivinä.

Botniaringin koostevideoita voi katsoa lauantain osalta täältä ja sunnuntain täältä.

Nyt odotetaan lopullista tietoa siitä, miten kilpailukautta jatketaan elo-syyskuussa ja millä radoilla se tehdään.

Siinä välissä Markus ajaa Formula Esports Finlandin digitaalista F4-sarjaa, jonka harjoitukset alkavat huomenna. Myös testejä on luvassa ennen seuraavaa kisaa.

Mukavaa sydänkesää toivottaen. Pysykää kanavalla!

07.09.2021Erinomainen vauhti LMP 3-testissä KymiRingillä
06.09.2021Kakkossija Rata SM:ssä Kymi Ringillä - Jälleen tositoimissa Formula 3:lla
20.07.2020Voitto molempina päivinä Botniaracen F4-luokassa
23.06.2020Vihdoinkin takaisin tositoimiin KymiRingillä!
09.02.2020SWS-sarjan voitto Markukselle, voitto 12 tunnin kestävyyskisassa
23.09.2019Markus sinetöi F4 Formula Academy Finlandin mestaruutensa Alastarossa tuplavoitolla