Markukselle paalu ja tuplavoitto Botniaringillä

02.06.2019

Kauden ensimmäinen Formula Academy Finlandin F4-sarjan osakilpailu ajettiin Botniaringillä 25.-26.5.

Jo harjoitusten vauhdin perusteella oli lupa odottaa hyvää kisaviikonloppua ja sellainen myös saatiin.

Aika-ajossa Markus ajoi paalupaikan reilun puolen sekunnin erolla kakkoseen ja sai näin ykkösruudun ensimmäiseen finaaliin.Botniaringin_palkintopallilla.jpg

Finaali ajettiin kuivuvalla radalla saderenkain. Markus sai hyvän lähdön ja piti ykköspaikkansa. 25 minuutin finaalin puolivälin lähestyessä kävi selväksi, että karkuun Markus ei pääse ja takaa alkoi tulla kovaa painetta. Loppukisa meni ankarassa puolustustaistelussa Elias Seppästä ja Nikita Aleksandrovia vastaan, mutta Markus piti pintansa ja ylitti maaliviivan ykkösenä.

Ensivoitto F4:ssä oli siis saavutettu. Palkintopallilla hymy oli leveä ja kuohujuoma roiskui iloisesti.

Sunnuntaina ajettuun toiseen finaaliin lähdettiin edellispäivän finaalin aikojen perusteella. Markukselle tuli lähtöruutu 3. Paalulla oli Elias Seppänen ja kakkosena Nikita Aleksandrov.

Lähtö onnistui taas hyvin ja Markus yritti nousta heti jopa kärkeen. Yritys ei kuitenkaan onnistunut, mutta oma sijoitus pidettiin. Markus ajoi nopeasti Nikita Aleksandrovin kiinni ja ohitti hänet alkaen ajaa kiinni kärjessä ajanutta Elias Seppästä.

Markus ajoi Eliaksen kiinni ja pääsi myös ohi. Sen jälkeen rata oli edessä vapaa ja kierrosajat alkoivat parantua koko ajan. Kierroksella 9 Markus ajoi kisan nopeimman kierroksen 1.33.918 joka tiettävästi on kilpailussa ajettuna sekä F4:n että 4014 metrin pitkän radan rataennätys Botniaringillä.

Markus kasvatti eroa takanatuleviin yli 7 sekuntiin, mutta hölläsi lopussa vauhtia. Markus ylitti maalilinjan viikonlopun tuplavoittajana noin viisi sekuntia ennen kakkoseksi tullutta Nikita Aleksandrovia.

Hymy palkintopallilla oli vähintään yhtä leveä kuin lauantainakin ja kuohujuoma roisui näyttävästi. Voit katsoa kisavideon ja Markuksen haastattelun tästä.

Kausi Suomessa on nyt avattu oikestaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun siihen vielä lisätään avauskilpailun 4. sija Nizni Novgorodista, kauden aloitukseen pitää olla tyytyväinen.

Seuraavan kerran F4:t kilpailevat 8.-9.6.2019 Ahvenistolla. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

Jos haluat lukea Botniaringin kisauutisen, se löytyy tästä linkistä. Lyhyen kisakoosteen viikonlopusta voit katsoa täältä.

07.09.2021Erinomainen vauhti LMP 3-testissä KymiRingillä
06.09.2021Kakkossija Rata SM:ssä Kymi Ringillä - Jälleen tositoimissa Formula 3:lla
20.07.2020Voitto molempina päivinä Botniaracen F4-luokassa
23.06.2020Vihdoinkin takaisin tositoimiin KymiRingillä!
09.02.2020SWS-sarjan voitto Markukselle, voitto 12 tunnin kestävyyskisassa
23.09.2019Markus sinetöi F4 Formula Academy Finlandin mestaruutensa Alastarossa tuplavoitolla