F4 kausi avattu, Nizni Novgorodista 4. sija

20.05.2019

F4-kausi 2019 avattiin kilpailumielessä Venäjän Nizni Novgorodissa. Markus ajoi siellä uuden Venäjän-sarjan toisen osakilpailun 17-19.5.

Ennen ensi kilpailua oli vappuviikolla 4 päivän testit Botniaringillä ja Alastarossa. Kummastakin testistä jäi Markukselle nopeimmat ajat, joten siinä mielessä kauteen valmistautuminen on mennyt lupaavasti.

Nizni Novgorodissa keskiviikon testi ennen kisaa osoitti, että vauhdista uupuu jonkin verran. Testin loppuvedoissa petti myös raidetangon kiinnitys, joten viimeinen veto jäi väliin.

Perjantain testeissä tilanne pysyi samana. Huippuvauhti oli kateissa.

Lauantain aika-ajo ei sekään ihan mennyt, kuten oltaisiin toivottu. Lopputuloksena oli vaatimaton 9. sija. Ensimmäiseen kisaan lähdettiin kuitekin taistelumielellä.

Ensimmäisen finaalin lähtö oli lupaava. Markus kärkkyi jo 4 sijan nousua ensi mutkissa, mutta kaksi edellämennyttä autoa pussitti Markuksen niin, että oli tyytyminen 7. sijaan alkumutkissa. Kisa menikin sitten yrittäessä hyökätä edessä menneen Irina Sidorkovan rinnalle ja ohi. Kovasta yrityksestä huolimatta ohi ei päässyt, kun suoravauhti ei ihan riittänyt venäläiskuskin tavoittamiseen. Markus jahtasi edellä mennyttä venäläiskuskia tiukasto koko kisan ja tuli maaliin lopulta 7. sijalla.

Kisan jälkeen autosta löytyi mekaaninen vika, joka ei ainakaan parantanut käsiteltävyyttä.

Sunnuntain toiseen kisaan Markus lähti motivoituneella taistelumielellä. Kisaan lähdettiin käänteisessä järjestyksessä, mikä tiesi Markukselle lähtöruutua 3.

Lähtö jouduttiin uusimaan kerran. Kun matkaan sitten päästiin, Markus yritti hyökätä edessä huonon lähdön saaneen Nikita Vilajevin ulkopuolelta, mutta ensi mutkan jälkeen oli tyydyttävä 3. sijaan. Takaa tuli ankaraa painetta ja pari sijaa tuli takkiin.

Periksi ei kuitenkaan ollut aikomuskaan antaa ja Markus liimautui edellä menneen Artem Lobanenkon kantaan. Kisan puoliväin jälkeen yksi edellä menneistä autoista ajoi ulos palaten jarrut lukossa takaisin radalle ja Markuuksen eteen. Väistö onnistui, mutta hidastaminen ja väistö pudotti Markuksen edellä menneen kannasta pari sekuntia taaemmas.

Yrityksestä huolimatta ero kapeni edellämeneviin vain hitusen kerrallaan ja tultiin loppukierroksille.

Edellä kakkosena mennyt Nikita Vilajev teki kolme kierrosta ennen maailia virheen ja ajautui ulos. Markus saavutti Vilajevin ja samalla ulkoa tultuiin radalle ja röyhkeästi suoraan Markuksen linjalle.

Markuksen väistö ja ohitus kuitenkin onnistui.

Markus veti heti riittävän kaulan ja ajoi varmistellen maaliin sijalla 4.

Katso sunnuntain kisavideo tästä.

Kausi on nyt avattu. Asiat näyttävät lupaavilta, mutta vauhtia pitää saada vielä lisää, jotta voittotaistelussa olisi hyvät mahdollisuudet menestyä.

Seuraava kisa on jo ensi viikonloppuna Botniaringillä Jurvassa, jossa avataan Suomen F4 Formula Academy Finland. Siellä on ensimmäinen mahdollisuus parantaa sijoitusta.

Pysykää kanavalla!

07.09.2021Erinomainen vauhti LMP 3-testissä KymiRingillä
06.09.2021Kakkossija Rata SM:ssä Kymi Ringillä - Jälleen tositoimissa Formula 3:lla
20.07.2020Voitto molempina päivinä Botniaracen F4-luokassa
23.06.2020Vihdoinkin takaisin tositoimiin KymiRingillä!
09.02.2020SWS-sarjan voitto Markukselle, voitto 12 tunnin kestävyyskisassa
23.09.2019Markus sinetöi F4 Formula Academy Finlandin mestaruutensa Alastarossa tuplavoitolla